Hvad kan et coachingforløb?

Hej med dig og velkommen til!

Du er højst sandsynligt landet på denne side fordi du søger hjælp til at gå fokuseret efter nogle mål og ønsker du har i relation til dit arbejde eller liv generelt – eller til at finde svar på vigtige essentielle spørgsmål og/eller problemstillinger/dilemmaer ift. dig selv, dit liv, din fremtid og/eller dit arbejdsliv.

Du har måske stillet dig selv de samme spørgsmål over en længere periode og svarerne kommer bare ikke til dig. Og måske du kører rundt i de samme uhensigtsmæssige tanke- eller handlemønstre der gør dig mere og mere træt og frustreret – for intet kommer der ud af alle tankerne og de søvnløse nætter.  Eller du har forsøgt at opnå de mål og ønsker du har til arbejde eller livet generelt, men du kommer bare ikke hele vejen derhen.

Det kan også sagtens tænkes at du oplever din situation som en blanding af ovenstående, det er tit tilfældet. Uanset hvad, så fortvivl ikke, for det er helt menneskeligt at have det sådan i nogle faser i livet. Det kan jeg bekræfte, for jeg har beskæftiget mig med mennesker og menneskers livsfaser og udviklingsprocesser i 15 år som coach og mentaltræner.

Hvad kan et coachingforløb?
Det er egentligt ganske enkelt at svare på det spørgsmål. Det et coachingforløb med mig kan, er at etablere et fokuseret frirum helt uden fordomme og forudfattede meninger om dig, dine evner, dine muligheder, din adfærd, din historie, dine bedrifter og dit indre og ydre liv generelt. Jeg ser dig helt rent – og med min store erfaring i at arbejde med menneskelige udviklings- og forandringsprocesser,  skaber det sammen med dit engagement og tilstedeværelse, en unik platform for forandring og personlig udvikling.

Vi vil først arbejde på at skabe overblik, klarhed og selvindsigt i forhold til din situation – det er grundbasen for at kunne gå videre med de udfordringer og/eller mål/ønsker du kommer med.

Når grundbasen er lagt, så kan coachingprocessen arte sig forskelligt, alt afhængigt af det du kommer med – jeg anbefaler dig derfor at klikke videre ind på min hjemmeside, hvor jeg gør en del ud af at give et klart indtryk hvordan jeg arbejder og hvad min tilgang til coaching er.

Anbefalede sider for yderligere info:

Jeg anbefaler at læse min sektion ”hvad er coaching”

Se også gerne her under de forskellige coachingkategorier(som selvfølgelig ofte overlapper hinanden)

Du er også velkommen til at læse mere om mig her eller læse mine blogindlæg her.

Er du i tvivl om jeg er den rigtige coach for dig og det du kommer med?
Så er jeg kun en sms, en email eller et opkald væk. Skriv eller ring endelig til mig på 29807183(hvis jeg ikke tager den, sidder jeg nok i session – jeg ringer tilbage hvis du lægger dit navn og nummer) eller email mig på info @ lauenborg-coaching.dk
(Det er kun naturligt at være i tvivl, så tøv ikke med at kontakte mig, det er selvfølgelig helt uforpligtende og fortroligt.)

Læs evt. videre herunder, hvor jeg overordnet beskriver hvordan en proces med mig typisk forløber:

Sådan starter et coachingforløb typisk:

Et coachingforløb hos mig starter altid med en indledende session. Allerede hér starter den aktive coaching og du vil opleve at du får et bedre overblik over det som er udgangspunktet for at du har kontaktet mig, og uanset om du starter et forløb op, vil du få en vigtig afklaring med dig, som du kan bruge videre frem.

Jeg vil ved første session bl.a. spørge fokuseret ind til din bevæggrund for at opsøge en coach og jeg vil efter interviewet, komme med mit bud på hvordan et coachingforløb kan se ud for dig og hvad det kan bidrage med.

Et coachingforløb tager typisk mellem 4-8 sessions eller mere – antal sessions afhænger helt af den enkeltes situation, målsætninger, problemstillinger og udfordringer.

Den videre process i Coachingforløbet

Vi starter ud med 1-3 sessioner hvor jeg interviewer dig om og omkring din situation, herunder: målsætning, motivation, historik, forhindringer, forventninger, negative og positive overbevisninger m.v.

Den første del af coachingforløbet er ofte frustrerende for klienten fordi de fleste har gået længe med deres problemstilling eller ønsker og derfor har en forventning om en hurtig løsning og forandring. Men, resultaterne og forandringen kommer IKKE med det samme, for så havde du ikke brug for at gå til en coach. Det er yderst vigtigt at jeg får alle facetter med i startfasen og derfor får du stillet mange spørgsmål som du sikkert har stillet dig selv mange gange og det skaber nogle gange utålmodighed og frustration.

Men fat mod, for holder du ved, holder fokus og møder op som aftalt, så skal forandringen nok komme, men coaching er ikke en mirakelkur eller quickfix – nøglen/løsningen ligger ikke gemt i en sort box et eller andet sted og manifesterer sig pludseligt, nej, nøglen/løsningerne kommer stille og roligt frem, med kontinuerligt og vedholdende fokus – læs evt. mit blog indlæg om “de små skridts logik her”

Når første fase er over, vil du allerede være godt i gang med at skabe forandringen, for alene det at sætte målrettet og koncentreret fokus på dig selv, dine drømme, mål, værdier, forhindringer og negative overbevisninger sætter gang i en vigtig forandring i dit mindset og handlinger og derfor begynder du allerede nu, at mærke forandringer i din hverdag.

Det er også i denne fase at vi skitserer en helt konkret plan for hvordan og hvad du skal foretage af konkrete handlinger og prioriteringer for at nå dine målsætninger – og også her du begynder at handle på den plan.

I den sidste fase af coachingforløbet vil du opleve at der er blivende forandring og du vil opleve at du tænker og handler anderledes end normalt – du bryder nu aktivt og fokuseret med vanetanker og vanemønstre. Du vil også opleve større klarhed og indsigt i dig selv og du vil tydeligt kunne se kontrasten mellem NU og FØR. Måske har du allerede indfriet dele af din målsætning og du vil tænke over om du mon skal til at afslutte coachingforløbet.

Det er også i denne sidste fase at vi arbejder aktivt med at holde fast og gennemføre hele planen og til fulde indfri målsætningen, samt evaluere på hvad du har lært og forandret og hvordan du helt konkret gjorde det – evalueringen er yderst vigtig, så du senere, evt. på egen hånd kan gentage succesen og så skal du kende opskriften.
Læs mere under “hvad er coaching” eller læs udtalelser her

Vigtigt:

En naturlig del af et coachingforløb er refleksion, selvobservans samt handlinger og opgaver ude i felten. Coaching er handlingsorienteret og derfor er det altafgørende for dit udbytte at du går helhjertet ind i processen og giver plads til refleksion og fordybelse, samt prioriterer de konkrete handlinger vi aftaler, der er til gavn for processen, din målsætning og den forandring du ønsker.

Tager du udfordringerne op og går du 100% ind i processen, vil du uden tvivl kunne drage stor nytte af et coachingforløb. Forventer du derimod, at du møder op en gang om ugen og så sker forandringen af sig selv, så får du intet ud af forløbet.

Et coaching forløb er efter min overbevisning, et samarbejde mellem to kompetente personer, ikke mellem et orakel og en disciple. Du er 100% kompetent på dig selv og jeg er 100% kompetent på at se dig med nye og friske øjne og har en stor indsigt og interesse i menneskets psykologi og i hvordan vi kan frigøre potentiale – tilsammen skaber det et fabelagtigt udgangspunkt for positiv forandring og udvikling.