Profil

Hej, jeg hedder Bo Lauenborg, er 48 år, og hjælper mennesker med at leve deres ønske tilværelse ud i livet.

Det har jeg stort set altid gjort, også før jeg fik papir på det og blev certificeret coach. Uanset hvad jeg har arbejdet med, har jeg altid taget eller fået tildelt rollen som sparringspartner og motivator for menneskene omkring mig, det er mit talent, kort sagt.

Privat er jeg gift og har 3 børn, Sally, Johanne og Charlie.

Lauenborg Coaching har været i gang siden 2005. Udover mine coaching praksis, som er det jeg bruger 50% af min arbejdstid på, er jeg også en passioneret iværksætter, der trives bedst med at have flere projekter i gang og have forskellige arbejdsmæssige roller. Jeg er derfor også cofounder og medstifter af musikforlaget- og online musikbutikken; Stepnote samt musikfagsportalen til grundskolen, Spil Smart og jeg har de sidste 14 år været med på en række andre iværksætter projekter, som dog enten er solgt fra eller som jeg er trådt ud af igen.

Jeg ser det som en klar fordel at jeg beskæftiger mig med andet end coaching. Her kommer jeg ud og virker med andre sider af mig, andre interesser og kompetencer. Udover at det skaber den optimale balance for mig selv, så bevarer jeg også en kontakt til det mere almindelige arbejdsliv – jeg kommer ud af boblen!

Jeg har siden, jeg i 2005 startede min coaching-praksis, faciliteret mange hundrede coachingforløb og har udviklet min egen stil og metode som coach.

Mange spørger mig når de møder mig, hvilken metode jeg benytter – et ret udfordrende spørgsmål. For med så mange forløb, så mange tusind siders faglitteratur, så mange kurser og uddannelser, egencoaching og supervisionstimer i rygsækken, ja så er jeg jo som coach og menneske et sammensurium af alt dét, samt af levet liv, jeg er metoden, instrumentet så at sige, så det er umiddelbart svaret på spørgsmålet. Hvis du læser videre ind i min side, vil du få en bedre idé om hvad jeg kan og hvem jeg er som fagmenneske. 

Jeg går løbende i supervision og efteruddanner mig, for at holde mig skarp og reflekteret, således jeg kan være den bedst mulige coach for mine klienter. Du vil opleve at blive mødt af en tændt, engageret, imødekommende, nysgerrig og positivt provokerende sparringspartner, der er rummelig, inspirerer og hjælper dig til at perspektivere og se nye retninger og muligheder, samt til at skabe retning, fokus og vilje til at gøre det vigtige og nødvendige. Læs evt. mere om hvad coaching er her

Læs gerne min blog her hvor jeg skriver om forskellige temaer og emner inspireret af mit daglige arbejde i praksissen.

Læs gerne også udtalelser fra folk jeg tidligere har haft i forløb.

Inspirationen og tilgangen til coachingprocessen:

Som menneske og coach er jeg bl.a. inspireret af den eksistentielle tanke og ide om søgen efter mening og den drivkraft der ligger i at mærke og forstå livets betingelser – altså at der ikke kan være noget liv uden at der også er en slutning, at de to er hinandens modsætninger men også hinandens forudsætninger. At forstå og anerkende dét til fulde, at mærke det som en del af livets betingelse kan give en umådelig kraft og fokus til at bruge tiden du har fået tildelt her på jorden, på bedst mulig vis.

Jeg er bl.a. også inspireret af den kognitive psykologi såvel som den positive psykologi, herunder fx fokus på individets potentialer og styrker frem for fokus på mennesket som noget der skal repareres (red. Positiv Psykologi), samt ideen om at tanker skaber følelser og at vi dermed gennem ændring af vores måde at tænke på, kan ændre den måde vi føler og dermed også handler på (red. Kognitiv Psykologi).

Når jeg involverer mig i et nyt coachingforløb dedikerer jeg mig meget til den proces der skal i gang og det menneske jeg sidder over for. Det gør jeg bl.a. ved skrive det jeg kalder narrativ journal, både før og efter mine sessioner. Lidt ligesom en forfatter der skriver sig i ind sine karakterer, skriver jeg mig ind i mine klienters historie og fortælling, for på den måde virkelig at forstå det menneske jeg sidder over for – den indsigt og forståelse er afgørende vigtig for processen.

En af mine absolut spidskompetencer som både menneske og coach, er min evne til at se flerspektret og fordomsfrit på et menneske, se lagene, forgreningerne og overskue en høj kompleksitetsgrad. Kombineret med en holistisk, systemisk og pragmatisk tilgang til cochingprocessen, giver det et godt udgangspunkt for en positiv forandringsproces og indfrielse af mål og visioner – og det giver resultater for folk der går i forløb hos mig! 

Læs udtalelser fra nogle af mine klienter her

 

Lidt fakta om mig:

Coaching praksis: 2005 – 2021
Fuldtidsselvstændig og Iværksætter: 2004 – 2021
Supervision ved egen supervisor: 2012 – 2021
Starter Ordstrømmen IVS – et startup der udgiver undervisningsmateriale til indskolingen i grundskolerne: 2017-2020
Supervision ved Vedfelt Instituttet: 2005 – 2008
Starter Humastatic, et tværfagligt samarbejde mellem to Psykomotoriske terapeuter og mig selv hvor vi udvikler 360 graders stresshåndterings forløb: 2006
Starter Funkisfood, økologisk import firma(afhændet i 2012) : 2005
Starter Lauenborg Coaching: 2005
Starter Stepnote, en online nodeshop/musikbutik og senere hen musikforlag: 2004
Dykkerleder uddannelse: 2004
HR konsulent & Virksomhedscoach i Telenor business solutions 2002 – 2004
Master Coaching uddannelse hos Coach & Co: 2000 – 2002
Læser forskellige fag på HH, herunder; Fransk, Idehistorie, Filosofi, Psykologi, m.m.
Teamleder i Eurocom A/S: – 1999 – 2002
Arbejder som kok og køkkenchef på en række forskellige restauranter 1994 – 1999 i Danmark.

Glæder mig til at møde dig.

Sådan startede rejsen, og mere om mig som coach og menneske:

I starten af 2000, hvor jeg arbejdede som teamleder i en større Dansk IT og kommunikations virksomhed, tog jeg som led i en opkvalificering, en 2-årig uddannelse som coach hos Coach & Co, en af pionererne inden for coaching i starten af nullerne. Den uddannelse var starten på et markant skift i mit liv, et skift der forløste og udviklede talenter i mig, som hidtil ikke havde fået tilstrækkeligt plads og fokus.

Teoretisk og praktisk blev jeg gennem uddannelsen klædt rigtigt godt på til at starte egen coaching praksis, hvilket jeg gjorde i 2005. Men de sidste 15 år med mange hundrede mænd og kvinder og en god portion grupper, med alle slags baggrunde og problemstillinger i coaching forløb, kan ingen uddannelse måle sig med. De mennesker jeg har fulgt i tykt og tyndt i den periode har inspireret mig, rørt mig, overrasket mig, glædet mig og udviklet mig som menneske og fagperson  i en helt utrolig grad og gør det stadig.

Et Coachingforløb med mig, baserer derfor på solid teoretisk og praktisk uddannelse, men i allerhøjeste grad også på praktisk erfaring, livserfaring og menneskelig indsigt samt den nysgerrighed jeg har på mennesker og på livet og på hvordan vi alle kan få det bedste ud af det, med de egenskaber vi har med os og de drømme vi ønsker at leve ud.

Med mig som din coach, bliver du derfor ikke kun mødt af hv spørgsmål, men også af et menneske der udfordrer dine præmisser, dine overbevisninger og idéer om hvordan tingene er samt hvad du kan og ikke kan. Ikke for at pådutte mine egne ideer eller meninger om dig, men for derigennem, sammen med dig, at udforske dig og dine muligheder, dine evner, dine værdier, dine begrænsninger, dine drømme, dine mål, samt dit ophav og den prægning der har været med til at forme dig som menneske.

Du vil opleve, uanset hvilken situation du er i, at bare det at give dig selv en time om ugen eller hver anden uge, hvor det kun handler om dig, hvor du er i fokus, kan gøre en stor forskel for din motivation, din handlekraft og dit syn på dig selv og dine muligheder og potentialer. Tænk en gang over hvor sjældent du giver dig selv et sådant rum, et rum, hvor du er 100% i fokus og hvor der ingen forventninger er til dig, hvor du kan være 100% ærlig – det skulle i mine øjne være alle forundt.

Venligst
Bo Lauenborg

Det her billede er 10 år gammelt, så der er kommet briller og lidt flere grå hår til siden. Jeg søger efter en ny fotograf til at få taget nye billeder 🙂